Online geld verdienen: betrouwbaar, makkelijk of snel?

Online geld verdienen: Hoe betrouwbaar, makkelijk en snel is dat eigenlijk? Is het een of-of vraag: óf betrouwbaar, óf makkelijk, óf snel? Of is het en-en: én betrouwbaar, én eenvoudig én snel geld verdienen op het internet? En waarmee ga je dan geld verdienen?  

Online Geld Verdienen Betrouwbaar

Betrouwbaar online geld verdienen

Het is zeker mogelijk om betrouwbaar online geld te verdienen. Het belangrijkste daarbij is dat je oprecht bent naar je klanten en lezers en dat je jezelf recht in de spiegel aan kunt blijven kijken. Meer nog dan in de offline wereld staat of valt je inkomen op het internet met je online reputatie.

Wat niet wil zeggen dat er geen onbetrouwbare mensen op het internet te vinden zijn: Maar nog meer dan in de ‘echte’ wereld is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn dan is het dat meestal ook. Reageer dus nooit op mailtjes van onbekenden die je heel veel geld beloven voor heel weinig werk. In alle gevallen betreft dit oplichting of mensen die jou of je bankrekening willen misbruiken om anderen te benadelen.

Waarmee wil je geld verdienen?

Wil je geld verdienen op het internet dan is het belangrijk om te bepalen hoe of waarmee je dat gaat doen.

Om hier achter te komen kun je onderstaande vragen voor jezelf beantwoorden:

 • Wat vind je leuk om te doen?
 • Wat is je favoriete hobby?
 • Waar ben je goed in? (Zo goed in dat je er anderen les in zou kunnen geven…)
 • Welke boeken lees je het allerliefst? (boeken die je niet weg kunt leggen voordat je ze uitgelezen hebt…)
 • Welk onderwerp heb je een ongewoon goed geheugen voor? Wat onthoud je altijd en eenvoudig?
 • Waar besteed je het liefst je geld aan (wat je over hebt)?
 • Als je met anderen praat, waar probeer je het gesprek dan over te laten gaan? Waar praat je het liefst over?
 • Wat vind je leuk om te doen wat sommige anderen ‘werk’ noemen?
 • Waar maak je altijd tijd voor?
 • Waar besteed je je vrije tijd het liefst aan?
 • Wat zou je met je leven doen als je maandelijks 10.000 euro overgemaakt kreeg? (Dus dat je niet meer voor het geld hoeft te werken)

Vind je het moeilijk om deze vragen over jezelf te beantwoorden? Dan kun je natuurlijk ook iemand vragen die jou goed kent om deze vragen voor jou te beantwoorden! Neem hier even rustig de tijd voor:

it is in your moments of decision that your destiny is shaped - Tony Robbins
Tony Robbins

Makkelijk online geld verdienen

Geld verdienen met internet is niet moeilijk. In elk geval niet moeilijker of makkelijker dan buiten het internet. Iedereen die wel eens iets via Marktplaats heeft verkocht heeft in feite al geld verdiend via internet. Het is echter een misverstand om te denken dat geld verdienen op internet vanzelf gaat. Of makkelijker is dan geld verdienen buiten het internet. Het vereist namelijk een aantal vaardigheden die je moet leren. Of je moet bereid zijn iemand anders te betalen die deze vaardigheden bezit.

Verkopen

Je zult bijvoorbeeld moeten leren verkopen (als je daar nog niet zo goed in bent). Hoe je het ook went of keert: om geld te verdienen op het internet moet je iets verkopen. Dit kan zijn:

 • Informatie
 • Diensten
 • Producten

Hoe leer je dat dan? Vooral door goed naar anderen te kijken. Wat wil je gaan doen op het internet? Kijk eens op Google wie je concurrenten zijn. Wat vind je goed aan wat ze doen? Maar vooral: wat zou je zelf anders of beter doen? Het voordeel van internet is dat je eenvoudig heel veel mensen kunt bereiken. Als er 1000 mensen zijn die iets willen kopen en 200 aanbieders dan verkoop je toch nog ieder 5 producten toch? Helaas. De realiteit is dat al die klanten hun producten of diensten niet eerlijk verdeeld kopen over alle aanbieders. Je zult je moeten onderscheiden van je concurrentie om een stuk(je) van de taart te verdienen!

Teksten schrijven 

Om iets te verkopen moet je goede teksten schrijven. Op het internet wordt dit copywriting genoemd. Een goede tekst voldoet aan het AIDA model: Awareness, Interest, Desire, Action.

Overigens is het niet helemaal waar dat je zonder goede teksten geen online inkomen kunt verdienen: het gaat er om dat je content op je site hebt. Dat kunnen teksten zijn maar ook plaatjes of filmpjes. Je kunt tegenwoordig prima geld verdienen met (youtube) filmpjes. Danwel door iets van jezelf te laten zien (denk aan Enzo Knol), danwel door anderen ergens les in te geven middels instructievideo’s (denk aan Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie). Zolang er mensen bereid zijn naar je filmpjes te kijken is er geld mee te verdienen.

Website bouwen

Maar alles staat of valt met een website waarop je jouw informatie, product of dienst kunt laten zien en verkopen. Je zult dus zelf een website moeten (leren) bouwen met bijvoorbeeld WordPress. Of bereid moeten zijn iemand hiervoor te betalen.

Er zijn gelukkig goede webhosting partijen welke je goede ondersteuning kunnen en willen bieden bij het installeren van WordPress voor je website. Op het internet is heel veel gratis informatie te vinden, of voor een beperkte investering hele goede informatie.

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Als jouw website met goede teksten niet gevonden wordt op Google dan wordt deze niet gelezen. En als deze niet gelezen wordt dan heb je geen klanten. Je kunt dus niet zonder enige kennis van zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO (Search Engine Optimization).

Het eerste deel is gezond verstand: jouw potentiële klant heeft een vraag of probleem: waar gaat deze op Googlen?

Het andere deel is een stukje kennis: hoe zorg je er voor dat jouw website met jouw diensten of producten zo hoog mogelijk in Google komen te staan wanneer iemand daarop zoekt?

Snel online geld verdienen

Snel geld verdienen op het internet: hoe doe je dat dan? Helaas zal het antwoord je tegenvallen:

Illegaal

Hier zal ik kort over zijn: niet doen. Jij wilt online geld verdiener worden om vrij te worden om te allen tijde te kunnen doen wat je wilt. Niet het tegenover gestelde.

Heel veel risico nemen

Je kunt met je geld naar het casino gaan en heel snel heel veel  geld verdienen. Maar je kunt het ook heel snel verliezen. Als je op het internet heel snel rijk wilt worden dan zul je veel moeten investeren en veel risico moeten nemen. Dit raad ik ten zeerste af. Zeker in het begin. Zoals gezegd dien je een aantal vaardigheden onder de knie te krijgen voordat je online geld gaat verdienen. En een vaardigheid leren heeft tijd nodig. Alles inkopen en uitbesteden als je net begint als internet ondernemer kost veel geld en het is maar de vraag óf en wanneer je dit terugverdient.

Op het juiste moment toeslaan

Snel online geld verdienenIedere succesvolle ondernemer zal uiteindelijk een winnend product of dienst op precies het juiste moment op de juiste plaats aanbieden. Wat je er vaak niet bij hoort of realiseert is dat voor iedere winnende lancering er meestal vele ‘flops’ zijn geweest waar je niemand over hoort. ‘op het juiste moment toeslaan’ is dan ook zelden geluk en in bijna alle gevallen wijsheid. Leren door vallen en opstaan. Hier geldt wat voor iedere ondernemer geldt: doorzetten en niet opgeven. Leren van je fouten en beter worden in wat je doet. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar en ga je geld verdienen. Of je geeft het op en blijft doen wat je nu ook al doet. Vergeet niet wat voor iedere succesvolle persoon geldt:

“People are rewarded in public for what they’ve practiced for years in private”

(nog eentje van Tony Robbins)

 

Affiliate marketing

Een van de beste en makkelijkste manieren om te beginnen met betrouwbaar online geld verdienen is affiliate marketing. Het vereist weinig tot geen investering of startkapitaal en je loopt geen risico’s. Daarnaast is het ontzettend leuk en ook nog eens heel leerzaam! Zeker als je nog geen eigen producten of diensten hebt om te verkopen is dit een aanrader om je eens in te verdiepen. Neem gerust eens een kijkje of de site van Jacko Meijaard of het je wat lijkt. Succes!

JA ik wil een kijkje nemen! >>