Internet geld verdienen: Hoe doe je dat en wat zijn de risico’s?

Met het internet geld verdienen: een combinatie die veel mensen aanspreekt. Internet en geld verdienen! En dat is heel logisch. Want hoe fijn is het om vanuit huis te kunnen werken… of iedere andere plek ter wereld met een internet aansluiting! Maar hoe kun je op internet geld verdienen? En wat zijn de risico’s? Er zijn veel mogelijkheden, maar ook veel misvattingen en valkuilen. 

Internet geld verdienen

Hoe kun je op het internet geld verdienen?

Op het internet geld verdienen kan in feite op dezelfde manieren als buiten het internet. Denk aan:

 • Je eigen producten verkopen
  • Dit kan op je eigen website, maar bijvoorbeeld ook via sites als Marktplaats of Ebay
 • Andermans producten verkopen (als wederverkoper of tussenpersoon)
 • Diensten verkopen
  • Trainingen
  • Adviezen (consultancy)
  • Schrijven / copywriting (artikelen en blogs voor andermans website)

Daarnaast zijn er op internet een aantal manieren om geld te verdienen welke niet of nauwelijks bestaan buiten het internet:

 • Geld verdienen wanneer bezoekers van jouw website op een advertentie of link klikken
 • Geld verdienen door video’s te plaatsen op YouTube en daarbij advertenties te tonen
 • Geld verdienen door online trainingen te verkopen
  • Het voordeel van een online training is dat je een opname kunt verkopen en hiermee dus een ‘passief inkomen’ opbouwt.

Net zoals buiten het internet zijn er ook bedenkelijkere manieren om je geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het verdienen van geld door op advertenties te klikken. De verdiensten hiervoor zijn over het algemeen beperkt (een paar cent per klik). De adverteerder die de advertenties plaatst zal er niet bewust voor kiezen om zijn marketingbudget te besteden aan clicks door bezoekers die geen enkele intentie hebben om het product te kopen, maar alleen vanwege een paar cent inkomsten. Dat is de reden dat ik er geen voorstander van ben. Het is natuurlijk afhankelijk van waar je (financiële) ambities liggen, maar als je bereid bent wat tijd te besteden zijn bovenstaande mogelijkheden op de langere termijn winstgevender en sowieso een stuk leuker!

Wat zijn de risico’s?

Omdat het internet over het algemeen anoniemer is dan alles wat zich buiten het internet afspeelt zijn er ook extra risico’s. Gelukkig is google je vriend en kun je daar vrij snel en eenvoudig zien of een product, bedrijf of verkoper wel betrouwbaar is. Voordat je andermans producten  verkoopt kun je bijvoorbeeld even googlen of het product goede recensies heeft. Dat geldt ook voor mensen waar je zaken mee doet of gaat doen.

Daarnaast geldt zeker op internet dat als iets te goed klinkt om waar te zijn, het dat meestal ook is. Geloof dus geen slogans met gouden bergen en investeer niet in producten of diensten waar geen goede recensies over te vinden zijn.

Ook voor op het internet geld verdienen geldt dat alles wat aandacht krijgt, groeit. Als jij bereid bent tijd te investeren, kennis op te doen, leren en vol te houden zal dit op termijn geld en veel voldoening opleveren!

 

Wil je meer weten?

Een belangrijk voordeel van op internet starten is dat je niet of nauwelijks hoeft te investeren om een ‘winkel’ te beginnen.

Stel je voor dat je naast je normale werk eenvoudig extra geld bijverdient door andere mensen te informeren over je passie of interessante producten!

Meer hierover kun je lezen op mijn andere blog over geld online verdienen. Of voor meer informatie over geld verdienen online, zoals gratis ebooks over dit onderwerp.

Heel veel succes met Geld verdienen!