Geld verdienen met internet: begin met het waarom!

Geld verdienen met internet: wie wil dat nu niet? Jij in ieder geval wel. Maar waarom zou je dit willen? En wat zijn de belangrijkste valkuilen? Laat jezelf vooral niet gek maken en begin met een goed idee: begin met het waarom! En zorg dat je een probleem oplost, dan ben je spekkoper. 

Geld verdienen met internet: Waarom zou je?

De ‘Why’ van geld verdienen met internet is het volgende: je huidige carrièrepad heb je per ongeluk gekregen. Het is nu tijd om voor je passie te gaan! Niet meer voor een baas werken maar met dingen bezig zijn die je écht belangrijk vindt. Dingen doen die je écht leuk vindt. En dat kan met geld verdienen op internet!

Herken je dit: Vroeger op de kleuterschool of de basisschool wist je precies wat je leuk vond, wat je later wilde worden. Waar je passie lag. Toen ging je verder op school: je belandde in een opleiding omdat je ouders, of iemand die je respecteerde, je die richting of opleiding adviseerde. Tenslotte was je klaar met school en ben je gaan werken bij het bedrijf waar je stage liep. Niet omdat je het daar ooit zo bewust voor gekozen hebt. Nee, je voelde je gewaardeerd omdat men je vroeg om te blijven. En de verdiensten waren zo net na je studie zo goed dat je eigenlijk geen ‘Nee’ kon zeggen.

Nu je de carrièreladder aan het beklimmen bent (geweest) kom je er achter dat je misschien iets meer tijd had moeten nemen. Tijd om eens goed na te denken tegen welke muur je die ladder nu eigenlijk plaatst! (of had moeten plaatsen). Na jaren er achter komen dat je ladder tegen de verkeerde muur staat heeft de vervelende consequentie dat je weer helemaal naar beneden moet. Vervolgens dien je je ladder te verplaatsen naar de muur die je liever wilt beklimmen (omscholen / bijscholen). Zodat je vervolgens weer van onderaan opnieuw kunt beginnen met klimmen.

Het voordeel van geld verdienen met internet is dat het een relatief nieuwe beroepsgroep is. Daarnaast gaan de ontwikkelingen razendsnel. Dit betekent dat kennis van 2 jaar geleden inmiddels al weer verouderd is. En er nog voldoende ruimte voor nieuwe ideeën, verbeteringen en innovatie is. Dus wanneer jij bereid bent je er in te verdiepen zijn er voldoende kansen om een stuk van de taart op te eisen!

Begin met het Waarom

Een heel inspirerend filmpje is de Ted talk van Simon Sinek over ‘Start with why’: Hierin legt Simon Sinek haarfijn uit waarom je niet moet beginnen met het ‘wat’, maar met het ‘waarom’. Waarom je niet moet uitleggen aan anderen ‘wat’ je doet, maar eerst moet uitleggen ‘waarom’ je iets doet.  Mensen kopen niet WAT je doet, mensen kopen WAAROM je iets doet! Zorg dus dat je daar een goed antwoord op hebt, dan volgt de rest vanzelf.

Een duidelijk beeld van je WAAROM helpt je ook op de lange termijn. ‘Wat’ je doet motiveert en inspireert je op de korte termijn: dit is je extrinsieke motivatie. Maar wanneer je voor jezelf scherp hebt ‘waarom’ je iets doet, en dat raakt je diepste geloof, normen en waarden, dan inspireert en motiveert je dit op de lange termijn: dan heb je het over intrinsieke motivatie. In ietwat zweverige taal: ‘Waartoe zijn wij hier op aard’: als je dat voor jezelf, maar vooral ook voor je online business scherp hebt, kun je van start.

Maar genoeg gezegd, kijk vooral even naar het filmpje (of lees eerst even dit artikel af, het filmpje duurt 18 minuten…).

Een inspirerende quote:

“Don’t just start a business, solve a problem!”

Elon MuskGeld verdienen met internet Elon Musk

Wanneer je een website, dienst of idee bedenkt om online geldverdiener te worden: bedenk dan vooral eerst welk probleem je gaat oplossen voor je lezers, bezoekers of klanten! Hierdoor voeg je waarde toe aan hun leven en dat zal zich hoe dan ook terugbetalen.

Bedenk steeds:

“How do you create the biggest impact on the Quality of other people’s lives?”

Tony RobbinsGeld verdienen met internet: Tony Robbins

Wanneer je dit bedenkt bij alles wat je doet of schrijft dan heb je de juiste mindset om succesvol te worden en te blijven op het internet.

 

 Wat zijn de belangrijkste valkuilen?

De belangrijkste valkuil voor jou als je begint met geld verdienen met internet is korte termijn denken. Denken dat je snel rijk gaat worden. Zo werkt het helaas niet op het internet. Je reputatie is het allerbelangrijkste en ranken in Google gaat ook niet van de ene op de andere dag. Daarvoor zul je een lange termijn plan moeten maken en je daar ook aan houden.

In het begin is het eenvoudig om jezelf te motiveren: je leest veel nieuwe dingen, leert veel nieuwe vaardigheden en ziet de eerste (beperkte) resultaten. Echter na verloop van tijd sluipt de eerste frustratie binnen wanneer je er achter komt dat (financiële) resultaten uitblijven of langzamer gaan dan je hoopt. Of je komt er achter dat dat ene unieke idee, jouw niche, jouw gat in de markt, toch niet zo uniek was als je dacht of hoopte. Sterker nog: anderen zijn al langer bezig met hetzelfde idee en, als je heel eerlijk bent tegen jezelf, eigenlijk nog beter ook dan jij als beginner!

Wat nu? Geen paniek: laat je motiveren en inspireren door het feit dat anderen ook brood zien in jouw idee of niche! De vijver is groot genoeg, je hoeft niet de enige te zijn die iets maakt of verkoopt. En zoals Simon Sinek al aangaf: mensen kopen niet WAT je doet, maar WAAROM je het doet. Er zijn genoeg mensen die jouw product liever van jou kopen dan van die ander. Misschien omdat je website toevallig hun lievelingskleur heeft, maar waarschijnlijker omdat je zelf of je teksten onderscheidend zijn, op wat voor manier dan ook.

 

Hoe bepaal je je ‘Waarom’?

Om je eigen ‘Waarom’ te bepalen zijn er 5 vragen die je voor jezelf moet beantwoorden:

 1. Wie ben je?
 2. Wat doe je?
  • wat je doet: wat doe je echt graag: schrijven, koken, ontwerpen…?
  • waarin voel je je echt bekwaamd om andere mensen les in te geven?
  • vat dat samen in 1 woord
 3. Voor wie doe je het?
  • voor wie je het doet
  • zie de mensen voor je
 4. Wat hebben die mensen van je nodig?
  • wat die mensen nodig hebben
  • wat hebben ze nodig, in 1 of 2 woorden
  • wat jij hebt, waarvoor ze naar jou zijn gekomen, zodat jij het ze kunt geven
 5. En als jij ze dit geeft: hoe veranderen ze daardoor?
  • wat verandert er aan ze?
  • hoe veranderen ze of transformeren ze, doordat jij ze dat geeft?

In dit filmpje legt Adam Leipzig je uit wat het antwoord op deze 5 vragen voor je kan betekenen:

Als we dit voor deze blog gaan beantwoorden dan zou het antwoord er als volgt uit kunnen zien:

 1. Wie ben je?
  • Online geld verdiener.nl
 2. Wat doe je?
  • Mensen leren, inspireren en motiveren om online geld te gaan verdienen
 3. Voor wie doe je het?
  • Mensen die willen beginnen met online geld verdienen
 4. Wat hebben die mensen van je nodig?
  • Informatie, motivatie en instructies om online geld te gaan verdienen
 5. En als jij ze dit geeft: hoe veranderen ze daardoor?
  • Ze worden vrijer en gelukkiger omdat ze online geld verdienen

Hoe zien de antwoorden voor jouw website er uit?

Maar hoe ga ik dan geld verdienen?

Om online geld te verdienen zul je op één of andere manier je kennis moeten verkopen. Hier zijn verschillende manieren voor. Kijk vooral eens naar de volgende blogs die hierover geschreven heb:

Wil je het boek lezen van Simon Sinek? Ik vind het een aanrader! Je vindt het hier:

Geld verdienen met internet Begin met het Waarom

Heel veel succes met Geld verdienen op internet!