Affiliate marketing: wat is het, wat levert het op en hoe begin je?

Affiliate marketing heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt. Het is een eenvoudige manier om online geld te verdienen zonder risico. Maar wat is het, wat levert het op en wat heb je nodig om je eigen affiliate website te beginnen? 

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing betekent dat je online producten van iemand anders verkoopt tegen een commissie. Dit kunnen zowel digitale producten zijn als fysieke producten. Bij digitale producten kun je denken aan online cursussen, trainingen en ebooks. ‘How to’ producten. Bij fysieke producten gaat het om dropshipment van alles wat er maar zo’n beetje op internet te koop is.

 

Wat levert het op?

De opbrengsten van affiliate marketing  zijn afhankelijk van de hoogte van de commissie, het aantal bezoekers en je conversie.

De hoogte van de commissie verschilt per te promoten producten. Over het algemeen verdien je met digitale producten een hogere commissie (soms meer dan 50%). Wat begrijpelijk is omdat de verkoper minder kosten hoeft te maken om het product aan de klant te leveren.

De tweede factor is het aantal bezoekers op je website. Hoe meer bezoekers op je site, hoe meer mensen uiteindelijk het product wat je promoot zullen kopen. Er zijn een aantal manieren om meer bezoekers op je website te krijgen. Zorgen dat je hoog scoort in Google is de beste, gratis manier. Daarnaast kun je ook betalen voor meer bezoekers door bijvoorbeeld te adverteren op Facebook of via Google Adwords. Maar weet je wel zeker dat je de advertentiekosten terugverdient met je affiliate opbrengsten…?

Met conversie wordt bedoeld welk percentage van je bezoekers uiteindelijk je product koopt. Dit is afhankelijk van of je doelgroep goed aansluit op het product wat je promoot. Daarnaast hoe goed en overtuigend je website er in slaagt om de bezoeker het product te laten kopen.

Affiliate Marketing

Wat heb je nodig om je eigen affiliate website te beginnen?

Om een affiliate website te beginnen heb je een domeinnaam, een hostingpakket en een te promoten product nodig.

Je begint met het kiezen van een product wat je gaat promoten op je website. Belangrijk bij je keuze zijn enerzijds de opbrengsten: hoe hoog is de commissie en hoeveel kun je potentieel van het product verkopen. Anderzijds je affiniteit met het product: vind je het leuk om met het product bezig te zijn, er teksten over te schrijven en er een website over te maken. Op de website van paypro kun je eenvoudig zien welke producten interessant zijn om te promoten.

Als je weet welk product je gaat verkopen ga je op zoek naar een geschikte domeinnaam. Ideaal is een ‘exact matching domain’ name. Dit is een domein welke exact lijkt op een term waar veel op gezocht wordt in Google. Al betekent dit niet (meer) dat je automatisch hoog scoort in Google. Het is daarom beter om een interessante niche te vinden: een specifiekere zoekterm met minder concurrentie waardoor je hoog scoort in google op het specifieke onderwerp van jouw website!

 

Wil je meer weten?

Wil je weten hoe je eenvoudig een succesvolle Affiliate marketing website maakt? Neem dan eens een kijkje op de website van Jacko Meijaard. Hij legt je stap voor stap duidelijk uit hoe je eenvoudig een succesvolle Affiliate marketing website opzet. Geen technisch verhaal maar duidelijke instructies! En mocht het je toch niet bevallen dan loop je door zijn 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie geen enkel risico! Wat heb je te verliezen? Probeer het vandaag nog!

Heel veel succes!

Geld online verdienen